Äntligen medalj för Jessica Lindell Vikarby | Nyhetstidningen
  • Det blev inga guld i årets alpina VM. Men Jessica Lindell Vikarby tog sin första medalj i sitt tionde stora mästerskap.
Nyhetstidningen

Äntligen medalj för Jessica Lindell Vikarby

Alpina VM är slut. Det blev tre svenska medaljer och några andra fina tävlingar. Gladast av alla var nog Jessica Lindell Vikarby. I sitt tionde stora mästerskap tog hon äntligen en medalj.

Jessica Lindell Vikarby har varit med i landslaget länge. Hon har åkt i tre OS och sex VM. Men hon har aldrig lyckats ta någon medalj. Innan OS förra året låg hon etta i storslalomcupen. Efter första åket låg hon tvåa och hade en fantastisk chans att vinna. Men till slut kom hon sjua och var mycket besviken.

Behöll tredjeplatsen

I årets VM gjorde hon ett jättefint första åk i tävlingen i storslalom. Efter första åket låg hon trea. Och den här gången lyckades hon också i sitt andra åk. Hon slutade på tredje plats och fick sin första medalj någonsin.

Det var en överraskning att Jessica Lindell Vikarby skulle ta en medalj. Hon har varit skadad och har inte kunnat träna ordentligt innan VM.

– Ja, herregud. Jag kan inte fatta. Jag är helt skakis. Det är helt underbart. Jag har kämpat och kämpat, sa hon efter sitt lopp till SVT.

Silver till Sverige

Jessica Lindell Vikarby var inte ensam om att ta medalj på VM. Frida Hansdotter tog ett silver i slalom. Hon var bara några hundradels sekunder från att ta guldet.

Herrarna gjorde också en bra slalomtävling. Där kom de på femte, sjätte och sjunde plats. Men de fick inga egna medaljer i år.

Ordlista

alpin = något som har med berg att göra, alpin skidåkning är till exempel slalom, super G och störtlopp

åket = här: varje slalomtävling körs i två åk, snabbaste tiden sammanlagt vinner

Rekommenderade artiklar

© 2019 Nyhetstidningen