Nioåring kan ha blivit misshandlad av vakt | Nyhetstidningen
  • En film visar hur en vakt är våldsam mot en nioårig pojke på Malmö centralstation.
Nyhetstidningen

Nioåring kan ha blivit misshandlad av vakt

Förra fredagen var en vakt våldsam mot en nioårig pojke på stationen i Malmö. Nu utreder polisen händelsen.

Pojken och hans bror blev stoppade av ordningsvakter på centralstationen i Malmö, eftersom de hade åkt tåg utan att köpa biljetter. Bröderna är nio och tretton år gamla. Enligt flera vittnen misshandlade en av vakterna den nioåriga pojken. En av dem berättar för tidningen Sydsvenskan:

– Vakten slänger ner honom på marken. Han sätter sig på honom och slår hans huvud i marken.

Flera personer försökte stoppa vakten. När det inte gick filmade de händelsen istället. Några personer skickade sina filmer till tidningar.

Vakten har nu blivit avstängd från sitt jobb och polisen utreder det som hände. De båda pojkarna hade rymt från ett boende, där barn får vård och hjälp. De kom till Sverige från Marocko, tillsammans med sin äldre bror. Efter händelsen på stationen fick pojkarna åka tillbaka till boendet. Men några dagar senare rymde de igen. Polisen tror att de rymde för att leta efter sin äldre bror. Polisen i Danmark hittade sedan den nioåriga pojken i Jylland i Danmark. Hans bror är fortfarande försvunnen, men polisen tror att han också är i Danmark.

I Sverige är det ganska vanligt att flyktingbarn som kommit själva till Sverige försvinner. Förra året försvann 374 flyktingbarn, enligt SVT. Ett problem är att polisen och myndigheter ofta inte gör tillräckligt mycket för att hitta dem, rapporterar SVT.

Ordlista

ordningsvakt = en person som arbetar med att hålla ordning på allmänna platser

Rekommenderade artiklar

Rysk politiker mördad i Moskva

I fredags kväll blev den kända ryska politikern Boris Nemtsov mördad. Han var en av få ryska politiker som var öppet kritisk mot landets president.

© 2019 Nyhetstidningen