En person dog i en bussolycka i Lund | Nyhetstidningen
  • En man åker i en liten båt i det varma vattnet framför stationen i Lund. Det är en vattenläcka som har lett till översvämningen.
Nyhetstidningen

En person dog i en bussolycka i Lund

En person dog i en bussolycka i Lund i fredags kväll. Olyckan hände en timme efter att en vattenläcka orsakat dimma i området.

Det började med en vattenläcka i Lund i Skåne i fredags kväll. En ledning under marken gick sönder, och plötsligt sprutade hett vatten upp ur ett flera meter stort hål. Det blev översvämningar på gator och torg i centrala Lund. Ångan från det heta vattnet ledde också till att det blev mycket dimmigt. Polisen spärrade därför av vissa delar av staden.

En timme senare skedde en bussolycka nära vattenläckan. Föraren tappade kontrollen över bussen, och körde upp på trottoaren. Bussen körde på fyra personer, och en av dem dog. Det var en man i 65-årsåldern. Vittnen har berättat att föraren först gick ut ur bussen. Han tittade på avspärrningarna som polisen hade gjort. Efter det fortsatte han köra, och det var då som bussen körde upp på trottoaren. Föraren var mycket chockad efter olyckan. Vittnen har sagt att han flera gånger sa att olyckan inte var hans fel, och att han inte visste vad som hände. Till polisen har han sagt att han tappade kontrollen över bussen. Det skriver tidningen Sydsvenskan.

Nu utreder polisen både bussolyckan och vattenläckan. Föraren är misstänkt för vållande till annans död. Polisen undersöker också om det kan ligga något brott bakom vattenläckan. Men än så länge vet de inte vad läckan beror på. Ledningen som gick sönder låg i ett rör av betong, flera meter under marken. Tio miljoner liter 88 grader varmt vatten sprutade ut ur den trasiga ledningen, skriver Dagens nyheter. Tre personer sökte vård för brännskador efter det.

Ordlista

avspärrningar = hinder som används för att folk inte ska kunna komma för nära en plats

vittnen här: personer som såg olyckan

vållande till annans död = ett brott som innebär att man har orsakat någons död, till exempel genom att ha varit oförsiktig

Rekommenderade artiklar

Rysk politiker mördad i Moskva

I fredags kväll blev den kända ryska politikern Boris Nemtsov mördad. Han var en av få ryska politiker som var öppet kritisk mot landets president.

© 2019 Nyhetstidningen