The Mauler fick stryk på hemmaplan | Nyhetstidningen
  • Alexander Gustafsson var väldigt besviken efter att han förlorade sin match.
Nyhetstidningen

The Mauler fick stryk på hemmaplan

Alexander Gustafsson skulle vinna sin match på hemmaplan i Tele2 arena. Men han blev knockad redan efter en minut. Nu får han vänta innan han kan slåss om att bli världsmästare.

Alexander Gustafsson är Sveriges största MMA-stjärna. Han kallas The Mauler och 2013 förlorade han en match om att bli världsmästare. Sedan dess har han haft som mål att få en ny match. Och att bli världsmästare.

MMA är en kampsport där man får slå, sparka och kasta sin motståndare. När någon faller fortsätter man matchen liggande på golvet. Man kan säga att man blandar tekniker från boxning, brottning, thaiboxning, judo och flera andra kampsporter.

30 000 i publiken

I helgen mötte Alexander Gustafsson Anthony Johnson från USA. Den som vann matchen skulle få slåss om att bli världsmästare i nästa match.

De möttes i Tele2 arena i Stockholm och 30 000 personer satt i publiken. Matchen sändes på tv i 146 länder. Men det blev inte någon bra match för Alexander Gustafsson. Anthony Johnson är känd för att starta matcherna i högt tempo. Det var alltså viktigt för Alexander Gustafsson att stå emot i början.

Knockout

Redan efter en minut träffade Anthony Johnson med ett hårt slag. Efter det hade Alexander Gustafsson svårt att försvara sig ordentligt. 30 sekunder senare blev han blev träffad av en hög spark och föll ner på mattan. Anthony Johnson fortsatte att slå och domaren var tvungen att bryta matchen.

Det var Alexander Gustafssons tredje förlust. Det var hans första förlust på knockout. Han var mycket besviken efter matchen. Nu måste han vinna flera matcher innan han får chansen att tävla om att bli världsmästare igen.

Ordlista

knockad = att man blir nerslagen så att man förlorar sin match i till exempel MMA eller boxning

knockout = när någon blir nerslagen och förlorar matchen

tempo = hastighet, fart

Rekommenderade artiklar

© 2019 Nyhetstidningen