80 000 såg hästar på Friends | Nyhetstidningen
  • Det är inte bara proffs som rider i Sweden international horse show. Här är Zara Larsson, som ramlar av hästen Rasmus, i stjärnornas hoppning.FOTO: MAJA SUSLIN/TT
Nyhetstidningen

80 000 såg hästar på Friends

De har varit i Globen i 21 år. Men i år flyttade Sweden international horse show till Friends arena. Mer än 80 000 personer kom för att titta på hästar.

Sweden international horse show har hållits i Globen i Stockholm i 21 år. Folk från många länder kommer dit för att tävla i ridsporter. Helgen vid första advent är alltid en riktig familjefest för de som gillar hästsport. Det brukar alltid komma massor med publik. Förra året kom sammanlagt 66 000 människor och tittade. Showen håller på i fyra dagar.

I år flyttade de till Friends arena för att kunna få in ännu mer publik. Det blev en riktig succé. Det var fler än något år tidigare. Det kom 84 854 personer.

Malin Baryard chef

I år hade tävlingen fått en ny sportchef. Malin Baryard-Johnsson är själv en av Sveriges mest kända hästhoppare. Själv brukar hon alltid komma till Globen och tävla. Nu hade hon fått flera stora stjärnor att komma till tävlingarna. Och självklart tävlade hon själv på sin häst Tornesch.

Det blev flera svenska segrar i tävlingarna. Man tävlade till exempel i hästhoppning, dressyr och fyrspann.

Inte bara proffs

Men Sweden international horse show är inte bara tävlingar för proffsen. Barn och ungdomar får också chansen att visa upp sig på Friends arena. Kändisar som Doreen Månsson, Nicke Borg, Zara Larsson och Thomas Ravelli tävlade i Stjärnornas hoppning. Publiken fick också se utställningar och träffa hästarna.

Sweden international horse show kommer tillbaka till Friends arena nästa år. Då hoppas alla att de ska få se Sveriges största stjärna Rolf-Göran Bengtsson. Han kunde inte komma i år.

Ordlista

dressyr = en hästsport där man visar att hästen är bra på olika sätt att röra sig, ofta på ett fint sätt

fyrspann = tävlingskörning med fyra hästar som drar en vagn

Sweden international horse show = en stor svensk hästshow med tävlingar och underhållning

Rekommenderade artiklar

© 2019 Nyhetstidningen