• Sebastian Larsson missar en straff mot Ryssland. Det gick bra ändå. Sverige gjorde mål och matchen slutade 1–1.
Nyhetstidningen

Viktiga poäng till Sverige

Sverige spelade först oavgjort mot Ryssland. Sedan vann Sverige med 2–0 mot Lichtenstein. Det betyder att Sverige har fått en bra start på EM-kvalet i fotboll.

Sverige spelar i kvalet för att få vara med i EM i fotboll. De har hamnat i samma kvalgrupp som Ryssland och Österrike. Det är två bra lag. Därför är det viktigt att inte förlora mot dem. I första matchen mötte Sverige Österrike. Det blev oavgjort. Alla i Sverige var glada över det resultatet.

Oavgjort mot Ryssland

Förra veckan mötte Sverige Ryssland. Men Zlatan var skadad. Han är ju Sveriges stora stjärna. Många var rädda att vi inte skulle klara av att vinna mot Ryssland då. Ryssland tog också ledningen efter bara tio minuter. Sedan fick Sverige en straff. Men Sebastian Larsson missade den. Rysslands målvakt räddade.

I andra halvleken gjorde Sverige i alla fall 1-1. Sedan blev det inga fler mål. Nu har Sverige varken förlorat mot Österrike eller Ryssland.

Seger mot Lichtenstein

I söndags spelade Sverige mot Lichtenstein. Zlatan var fortfarande skadad. Han kunde inte spela. Men det borde vara en lätt match för Sverige ändå. Och Sverige vann matchen. De var det klart bättre laget. Sverige hade många målchanser. Ändå blev det bara 2-0. Alla i laget var nöjda ändå. Det är viktigt att vinna de lätta matcherna också.

Nu ligger Sverige bara trea i sin kvalgrupp. Men det ser faktiskt ganska bra ut inför resten av kvalet. Sverige har ju redan mött de två bästa lagen i gruppen.

Ordlista

EM = Europamästerskapet, en turnering om vilket lag som är bäst i Europa

kval = matcher eller en serie som man spelar innan man får vara med i en stor turnering