• Atletico Madrid gör en kramhög. Diego Godin har just gjort 1–1 mot Barcelona. Nu blir Atletico Madrid spanska mästare.
Nyhetstidningen

Atletico Madrid vann spanska ligan

Nu är herrarnas stora fotbollsligor i Europa färdigspelade. Zlatan Ibrahimovic vann franska ligan med sitt lag PSG. Men den största överraskningen var att Atletico Madrid vann spanska ligan.

I många år har spansk fotboll nästan bara handlat om två lag. De senaste tio åren har antingen Barcelona eller Real Madrid vunnit. Men i år har Atletico Madrid spelat väldigt bra. De har legat etta i serien ända in på slutet. Men det var den sista matchen som blev helt avgörande.

Då möttes Atletico Madrid och Barcelona. Om Barcelona vann, skulle de vinna ligan i år igen. Och Barcelona tog ledningen efter trettio minuter. Men redan i 49:e minuten gjorde Atletico Madrid 1–1. Det räckte för att bli mästare.

I helgen kan Atletico Madrid vinna Champions league också. Då möter de Real Madrid i den stora finalen.

De andra ligorna i Europa har också spelats klart. Jämfört med förra året har det varit mycket jämnare i år. Några ligor har varit väldigt spännande.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vinna. Hans Paris Saint-German vann den franska ligan i år igen. Zlatan är den största stjärnan i fransk fotboll. Han vann skytteligan överlägset.

I England har Manchester united spelat sämre än vanligt. De har inte ens varit med i striden om att bli mästare. Istället vann Manchester city. Det var nära att Liverpool vann. De ledde serien, men förlorade många poäng på slutet.

I Tyskland har Bayern München varit överlägsna. De var 19 poäng före tvåan Dortmund. I Italen var det inte heller speciellt spännande. Juventus slog rekord. De blev det första laget som tog mer än 100 poäng. Roma kom tvåa. De var 17 poäng efter.

Ordlista

Champions league = en tävling för Europas bästa fotbollslag

final = den sista matchen i en turnering. Den som vinner finalen, vinner hela tävlingen.