• En supporter dog innan matchen mellan Helsingborg och Djurgården. Det var bråkigt både före, under och efter matchen.
Nyhetstidningen

Supporter dödad i Helsingborg

I söndags startade herrarnas allsvenska fotboll. Men ingen pratar om hur det gick i matcherna. Alla pratar om våldet. En supporter blev dödad före matchen mellan Helsingborg och Djurgården.

Många har väntat hela vintern på att fotbollen ska börja igen. Allt var perfekt före matchen mellan Helsingborg och Djurgården. Mer än 4 000 djurgårdare skulle komma till Helsingborg. Och det skulle bli fint väder.

Ändå blev det en hemsk dag för fotbollen. Redan på lördag kväll var det bråkigt. Några djurgårdare slog sönder en restaurang i Helsingborg. De misshandlade flera personer. En person slog de medvetslös.

Bråken fortsatte på söndagen. Strax innan matchen blev en djurgårdare nerslagen en bit från fotbollsarenan. Polisen vet fortfarande inte riktigt vad som har hänt. Men det finns rykten som säger att han blev attackerad av tre personer. De ska ha slagit ner honom bakifrån. När han låg ner fortsatte de att sparka på honom. Då blödde han redan från huvudet. Allt gick mycket fort.

När matchen började hade den skadade mannen körts till sjukhus. Efter en halvtimme fick djurgårdens supportrar veta att han var död. Då rusade en grupp djurgårdare in på fotbollsplanen. Domarna avbröt matchen. Efter matchen blev det mycket bråk.

Mannen som dog var inte känd som en huligan. Han var en vanlig djurgårdare, som har engagerat sig mycket i Djurgården. Han var 43 år och pappa i en familj med fyra barn.

Nu sörjer fotbollssverige. Alla matcher börjar med en tyst minut för att hedra den döde supportern.

Ordlista

huligan = någon som slåss och bråkar för sitt favoritlag

supporter = en person som hejar på ett lag

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nytt ljus på samernas vikingatid

Historiska museet har spetsat sin utställning om vikingatiden med en separat del om samiskt liv. Fria Tidningen åkte dit och fick en egen visning av museets utställningsansvariga Inga Ullén och forskaren Inger Zachrisson.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu