• Marta jublar efter ett mål mot Neulengach. Snart lämnar hon nog Tyresö.
Nyhetstidningen

Tyresö är nära att gå i konkurs

Tyresö FF är ett av Sveriges bästa fotbollslag. De har några av världens största stjärnor, som Marta, Christen Press och Caroline Seger. Men nu är laget nära att gå i konkurs.

För två år sedan vann Tyresö SM-guld. Förra året kom de tvåa. I år är de en av favoriterna till att vinna Champions league.

Det är inte konstigt att Tyresö är så bra. De senaste åren har de köpt många bra spelare. Flera av världens bästa spelare spelar i Tyresö. De kommer från Brasilien, USA och Spanien. Fem spelare från det svenska landslaget spelar också i Tyresö.

Dyra spelare

Många har undrat hur Tyresö kan ha råd med alla bra spelare. Marta har valts till världens bästa spelare flera år.

Veronica Boquete är också en av världens bästa. De tjänar 160 000 kronor i månaden. Samtidigt är det svårt för damernas lag att få pengar från sponsorer.

Och det kommer inte så mycket publik. Förra året kom det 1 200 personer när Tyresö spelade match.Pengarna slut

Nu har man upptäckt att Tyresö inte har några pengar kvar. De är skyldiga nästan åtta miljoner kronor. De kunde till slut inte betala lönerna längre. De var alltså nära att gå i konkurs. Tyresö har fått tre månader på sig att skaffa pengar. Men de kommer nog att flyttas ner till Elitettan även om de får fram pengar. Och de sju största stjärnorna kommer att sluta i början av sommaren.

Stor seger

Först ska Tyresö bara spela färdigt Champions league. I söndags spelade de kvartsfinalen. Då vann de över Neulengbach från Österrike med 8–1. Tyresö gjorde första målet redan efter 37 sekunder.

Ordlista

Champions league = en turnering där Europas bästa fotbollslag tävlar

Elitettan = den serie som ligger precis under Allsvenskan

ha råd här: att ha tillräckligt med pengar

konkurs = när pengarna är slut och man är tvungen att lägga ner laget

sponsor här: ett företag som ger pengar till en klubb och får reklam för det

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nytt ljus på samernas vikingatid

Historiska museet har spetsat sin utställning om vikingatiden med en separat del om samiskt liv. Fria Tidningen åkte dit och fick en egen visning av museets utställningsansvariga Inga Ullén och forskaren Inger Zachrisson.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu